11009579_10155391932920713_2081415930_o.jpg
 
1450243_575337315848395_748851654_n.jpg
 
 
 
 

Neema house ligger i byen Arusha, nord i Tanzania. Siden det ble åpnet i 2012 har 72 babyer bodd i hjemmet. Neema house ønsker å returnere babyene til et familiemedlem, enten det er tanter og onkler, besteforeldre eller en enslig pappa som ikke har mulighet til å ta vare på et spedbarn. Dersom dette ikke er mulig, forsøker Neema House å adoptere bort barna. For tiden bor det 31 barn på barnehjemmet. 12 babyer har blitt adoptert bort, 15 har vendt tilbake til et familiemedlem, og 12 barn får støtte ute i landsbyene. Hvert barn har sin spesielle historie. Noen har mistet moren sin under fødselen, andre har rett og slett blitt forlatt. Noen var syke og i en elendig forfatning da de kom til barnehjemmet. Neema House er med på å gi disse babyene en bedre start på livet.

Neema House sitt ønske er å få barna tilbake i familier, men dette er ikke alltid mulig. Noen barn kan ikke adopteres bort, på grunn av funksjonshemninger, familiesituasjon eller andre grunner. Per dags dato har barnehjemmet fem barn som ikke kan adopteres bort. Siden Neema House er et barnehjem for babyer, er noen av barna begynt å bli for gamle til å være der. Når de begynner å bli for store mister de sine naturlige lekekamerater blant babyene, og har andre behov enn sine mange ”småsøsken”. Vi ønsker å bygge et hjem for de barna som ikke kan adopteres bort; Ucare Family Home. Dette skal være et hjem hvor de bor sammen med en mor og en far, og får den oppfølgingen og kjærligheten de trenger.

Er din skole/ungdomsklubb interessert i å samle inn penger for å hjelpe oss med å realisere drømmen om ucare Family Home?

Ta kontakt med oss! Vi vil hjelpe dere med alt praktisk rundt selve prosjektet. Det eneste dere trenger å gjøre er å spre budskapet til elevrådet på skolen deres.

 

 

Gloria er 3 år. Hun kan ikke adopteres bort fordi bestemoren hennes ikke tillater det. Gloria ble forlatt av sin mor og far. De etterlot henne hos sin bestemor, som dessverre ikke kunne ta ordentlig vare på henne. Hver dag måtte bestemoren til Gloria gå i fra henne hjemme i huset, for å arbeide på jordene. Dette var deres eneste inntekt. Bestemoren hadde avtalt med sine naboer at de skulle passe på Gloria når hun var vekke, men dessverre gjorde de ikke det. Da hun kom til Neema House, var hun veldig underernært med stor mage, innsunkne øyner og tynne armer og bein. Gloria har blomstret på Neema House og er en nydelig, smilende jente som elsker å synge.

 

Frankie var den første babyen på Neema House. Han var 6 måneder gammel og veide bare 2 kg da han kom til barnehjemmet. Han ble født i en Maasai landsby og fikk diagnosen cerebral parese. Frankie har vokst opp til å bli en aktiv gutt som vet å fange oppmerksomheten din. Han gjør hva du vil så lenge du tar bilde av han! Livet i en Maasai landsby er likevel for hardt for en skjør liten gutt som Frankie, derfor er det ikke mulig for han å returnere hjem.

 

Malikia og Julius er tvillinger, de er 2 år gamle.

Malikia er født blind og trenger tilrettelegging. Mammaen til tvillingene døde under fødselen, faren har forlatt dem og bestemoren deres har ikke mulighet til å ta vare på dem, dermed havnet de hos Neema House. Malikia har et nydelig smil. Hun begynner å bli stødig til bens og føler seg trygg så lenge hun har en hånd å holde i. Hun elsker musikk og både synger og klapper med.

Julius har store nydelige øyne. Han har vokst opp til å bli en storsjarmør, er sosial og blid. Ettersom Julius og Malikia er tvillinger er det ønskelig å ikke splitte dem. Dessverre vil ikke bestemoren tillate at de blir adoptert bort. 

 

Elesha ble født med Beals syndrom, en sjelden arvelig sykdom. Han har stive ledd og lange, slanke finger og tær. Muskelsammentrekningene hans gjør at han ikke kan bruke hender eller føtter. Elesha får regelmessig fysioterapi og det ses forbedringer. Det er lite sannsynlig at Elesha noensinne kan bli adoptert bort, og å reise tilbake til Maasai-landsbyen han kommer i fra, er dessverre ikke et alternativ.

 
 
 

Joyce 2 og et halvt år. Hun kom til Neema House 2 måneder gammel, etter at moren omkom av tuberkulose. Faren er veldig fattig. Som mange andre menn i Tanzania jobber han vekke fra hjemmet, og kommer kun tilbake til Arusha ca en måned i året. Bestemoren er veldig gammel, og kan derfor ikke ta vare på Joyce. Hun tillater heller ikke at Joyce blir adoptert bort. Joyce er en selvsikker liten jente som elsker fine kjoler og blomster. 

 

 

Angel og Angelous er tvillinger og fylte nylig 3 år. De ankom babyhjemmet Neema House etter at deres mor omkom i 2012. Faren deres er også død. De har en tante som ikke kan ta vare på tvillingene, men som ikke tillater at de blir adoptert bort. 

Angel og Angelous forstår godt at de er søsken, og er veldig opptatt av å passe på hverandre. Begge ler og prater mye, og sprer mye glede på babyhjemmet. Angelous er en smart liten bråkmaker, og Angel er en snill smilende søtnos. 

 

 
 
 

Ønsker du å hjelpe oss med å bygge UCARE FAMILY HOME?

DONASJONER KAN OVERFØRES TIL:

- KONTONUMMER 1503.61.11493,

- VED HJELP AV PAYPAL,

- eller vippsE til 15942. 

 

Paypal tar 2,80 kr + 3,4% av donasjonsbeløpet i gebyr. Vi oppfordrer deg derfor til å sende penger via din bankkonto.

 

Vil du vite mer om hvordan det er å være på Neema House? Vår venn og dyktige reiseskribent Rhiannon Stevie har skrevet om hennes førsteinntrykk som frivillig hos Neema House!