Prosjekt Ucare Familiehjem har bestått av å bygge et barnehjem i Arusha, Tanzania. Her vokser barna opp med kjærlige foreldre og får den omsorgen et barn krever, VI LIKER Å KALLE DET ET FAMILIEHJEM. 

 
 

Sommeren 2016 fikk Ucare med seg 30 frivillige arkitekter og arkitektstudenter fra RAW, som dro til Tanzania og jobbet med lokale arbeidere for å bygge et hjem for barn som er ”ikke-adopterbare”. Dette er et hjem som kan ta inn max 16 barn. Familiehjemmet fungerer som et fosterhjem for barna, hvor de kan vokse opp i trygge og kjærlige omgivelser. Her vil de få dekt alle behov, samt skolegang.

Litt om bakgrunnen

Hjemmet bygges i samarbeid med Neema House, som er et redningssenter foreldreløse, forlatte og høyrisiko babyer i byen Arusha, nord i Tanzania. De fleste barnehjemmene i Tanzania tar ikke imot babyer, da de krever mye omsorg og fordi morsmelkerstatning er for dyrt. Neema House ble derfor åpnet for å ta vare på barn som er for tidlig født (premature) til 3-4 år gamle. 

Siden det ble åpnet i 2012 har Neema hjulpet over 114 babyer. Hvert barn har sin spesielle historie. Noen har mistet moren sin under fødselen, andre har rett og slett blitt forlatt. Noen var syke og i en elendig forfatning da de kom til barnehjemmet. Neema House er med på å gi disse babyene en bedre start på livet.

Deres målsetning er å returnere babyene til utvidet familie, enten det er tanter og onkler, besteforeldre eller en enslig pappa som ikke har mulighet til å ta vare på et spedbarn. Dersom dette ikke er mulig, forsøker Neema House å adoptere bort barna.  Dessverre er ikke dette alltid mulig å gjennomføre. Noen barn kan ikke adopteres bort, på grunn av funksjonshemninger, vanskelige familiesituasjon som for eksempel barnemishandling eller andre grunner. Det har derfor blitt ett økende antall barn som trenger et permanent hjem. Siden Neema House er et barnehjem for babyer, er noen av barna begynt å bli for gamle til å være der. Når de begynner å bli for store mister de sine naturlige lekekamerater blant babyene, og har andre behov enn sine mange ”småsøsken”.

Vårt bidrag

Vi har bygd Ucare Familiehjem, for de barna som ikke kan adopteres bort, eller returneres til utvidet familie. En fosterfamilie er derfor et godt alternativ, og vil gi dem en oppvekst hvor de vil få den oppfølgingen og omsorgen de trenger.

 

Vi har nå samlet inn nok til å bygge barnehjemmet, men vi trenger fortsatt donasjoner for å innrede hjemmet, og til å drive det. 

 

Drift av Neema House

 

Grunnleggerne og lederne er Michael og Dorris Fortson. De er pensjonerte frivillige og mottar ikke lønn for deres arbeid. Matt og Kelly Erdman er daglig ledere av Neema, og bor i Arusha på fulltid. De er heller ikke lønnet og har samlet inn donasjoner eksternt for å kunne drive deres arbeid. Siden 2014 har over 120 frivillige fra over hele verden har besøkt Neema House for å passe barna, gi dem kjærlighet og nærhet – og vi kan trygt se at deres liv har blitt forandret av denne erfaringen.

 

”Når du holder en forlatt baby i dine armer, forandrer alt seg” – forfatter David Platt. 

 
 
 
 
 
 
 

 

målsettning:

  • Redde forlatte, foreldreløse, og høy-risiko spedbarn
  • Gjenforene barn med utvidede familier og jobbe for å fremme adopsjon
  • Gjenskape håp til kvinner gjennom utdanning, arbeidsmuligheter, opplæring i foreldre-ferdigheter og spirituell veiledning
  • Gi AIDS-enker verdigheten tilbake
 

Noen fakta:

  • Hver dag dør det 17000 barn i Afrika, sør for Sahara. Barn sør for Sahara, har den høyeste dødelighetsraten i verden før fylte 5 år.
  • Det er 53 millioner barn som lever uten foreldre i Afrika sør for Sahara (UNICEF)
  • Tanzania har en populasjon på 49 millioner, det er estimert 3 100 000 foreldreløse barn iTanzania. 1/3 av dem er estimert pga. AIDS (UNICEF 2013)
  • I Tanzania, med en populasjon på over 45 millioner, er det flere millioner foreldreløse, mange har mistet foreldre til AIDS.
 
 
 
 

ER DIN SKOLE/UNGDOMSKLUBB/BEDRIFT INTERESSERT I Å SAMLE INN PENGER FOR Å DRIVE UCARE FAMILIEHJEM?

Ta kontakt med oss! Vi vil hjelpe dere med alt praktisk rundt selve prosjektet. Det eneste dere trenger å gjøre er å spre budskapet til elevrådet på skolen deres/ ledere i bedriften. 


 

Vil du vite mer om hvordan det er å være på Neema House? Vår venn og dyktige reiseskribent Rhiannon Stevie har skrevet om hennes førsteinntrykk som frivillig hos Neema House!