Ucare ønsker å fremme kvinners stilling i det afrikanske samfunnet. Vi har møtt mange ambisiøse, smarte og kreative jenter gjennom våre reiser i Afrika. Til tross for dette vil mange likevel prioritere gutter fremfor jenter når det gjelder jobber og høyere utdanning. Det er et herskende stigma i det afrikanske samfunnet at en kvinne er mindre dedikert og mindre dyktig enn en mann. Kvinnene må kjempe mot disse falske forestillingene, i tillegg til andre utfordringer menn ikke trenger å bekymre seg for. Ucare ønsker å utdanne og utruste jenter til å bli sterke ledere i samfunnet.

 

Et stort problem for jentene vi snakker med, er mangelen på sanitetutstyr når de menstruerer. Ucare kjøper inn gjenbruksbind som blir produsert i Kisumu. De koster bare 35 kr for ett sett med slike gjenbruksbind. Dette er en rimelig, enkel og miljøvennlig løsning på problemet.  

 

Bindene blir produsert av Icare pads, en undergren av organisasjonen Afri-Can trust. Bindpakkene inneholder 4 bind, 2 små og 2 store. Den inneholder også et lite etui som en kan putte de brukte bindene i, samt bruksanvisning, vaskeinstrukser og informasjonsskriv. Les mer om Icarepads her: www.icarepads.com

 
IMG_4021.JPG
 
IMG_4093.JPG
 

 

I desember arrangerte våre representanter fra Ucare et semiar for 73 jenter i Kisumu. De fikk utlevert gjenbruksbind som vil gjøre hverdagen deres mye lettere. I tillegg fikk de undervisning i hygiene, menstruasjon og seksualitet. Takk for støtten deres! Vi ønsker å kunne fortsette å tilby jenter et så enkelt men effektivt tiltak. 

 

Dersom du vil støtte disse jentene kan du:

gi en donasjon til kontonr 1503.65.69619